5 fouten bij het maken van je eigen website

Je website is vaak de eerste indruk die je klanten van je krijgen. Een goede website voor je eigen zaak kan veel verschil uitmaken. Een website laat je zaak ook “echter” lijken.

Meer en meer potentiële klanten zoeken je op vooraleer ze je gaan contacteren. Het goede nieuws is dat je website je laat klanten bereiken die je anders niet ging kunnen bereikt hebben. Het slechte nieuws is dat er veel kans is dat je dit niet correct doet, waardoor deze klanten toch niet over de vloer komen.

Hier vind je 5 van de meest voorkomende fouten die KMO’s begaan bij het maken van hun eigen website.

5 grootste fouten bij het maken van je eigen website

1. Geen eigen website hebben

Ben je niet online terug te vinden, dan besta je voor veel potentiële klanten niet. Een website kan 1 van je grootste verkoopkanalen zijn. Afgezien van een persoonlijk gesprek met een klant kan deze dus het meeste klanten binnenbrengen. En zelfs dan. Je mag er zeker van zijn dat een toekomstige klant je eerst online even opzoekt.

Een Facebook-pagina is geen website. Er zijn veel redenen waarom Facebook geen waardig alternatief voor een website is. De tijdlijn en posts zijn interessant om (tijdelijk) klanten te inspireren, maar deze doen niet al je activiteiten evenveel recht aan. De chronologische aard van de tijdlijn zorgt er ook voor dat niet al je diensten evenwaardig naar voor komen.

Daarnaast kun je ook niet je eigen branding doortrekken op Facebook. Iets wat je wel perfect kan doen op je eigen website. Een website wekt vertrouwen op. Iedereen kan simpelweg een Facebook-pagina aanmaken, maar een goede website opzetten en onderhouden, dat is net wat meer werk.

2. Het niet makkelijk genoeg maken om contact met je te kunnen opnemen

Als klanten je website bezoeken, zijn er enkele zaken waarnaar ze op zoek zijn. Ze willen weten wie je bent, wat je doet en natuurlijk ook hoe ze met jou in contact kunnen komen.

Maak het makkelijk voor je klanten. Een contact-pagina met (werkend) contact-formulier en kaartje is een goed begin, maar zelfs simpelweg je e-mail, adres en telefoonnummer toevoegen is ook elementair!

3. Je website niet updaten

Er is niks ergers dan een website die niet up to date is. Als het laatste “evenement” of “blogbericht” van 2017 is geef je het signaal dat je niet bezig bent met de klanten die de moeite nemen om je op te zoeken.

Zorg ervoor dat de contact-informatie up to date is, en voeg ook zeker je openingsuren toe. Denk als een klant, en zorg ervoor dat alle info die een klant zou willen terugvinden op je website, makkelijk terug te vinden is.

4. Je doelgroep niet kennen

Je website moet een doel hebben. Voor de meeste KMO’s is het doel om met potentiële klanten een relatie aan te gaan. Bepaal het doel dat je wilt bereiken met je website, en negeer al het andere. Als je iedereen aanspreekt, spreek je niemand aan.

Jij bent je klant niet. Jij begreept je eigen product, je eigen zaak,… Maar gebruik geen woorden die enkel mensen in het “vak” kennen. Teksten en foto’s moeten zorgvuldig uitgekozen worden om je doelgroep aan te spreken.

5. Je eigen website maken

Als je van je website echt een aanknopingspunt voor klanten (huidige of potentiële) wilt maken, is het het zeker waard om hier tijd, energie en dus ook budget in te stoppen om ervoor te zorgen dat het maken van een website goed gebeurt.

Webfreak kan je helpen om je verhaal te formuleren en online te verstreken. Jij focust op wat jij goed kunt, en dat is je eigen zaak runnen. Webfreak focust zich om jouw verhaal naar de buitenwereld te brengen.

Zorg er ook zeker voor dat je website zich aanpast op GSM-toestellen. Meer dan 52% van alle websitebezoeken komt van mobiele toestellen. Als je website hier geen rekening mee houd, vertel je tegen je klanten “on the go” dat je er terug niet om geeft of ze je vinden of niet.

De conclusie is dat het “zo eenvoudig mogelijk moet zijn voor je klanten om zaken te doen met jou”. Is dit nu op een desktop of op een GSM. Het zou niet ondenkbaar zijn dat klanten je nu al zo terug vinden. Registreer je vandaag op webfreak en laat ons je website maken!

Post delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Gerelateerde berichten:

Start je digitaal verhaal nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de webfreak nieuwsbrief en mis geen enkele update.

Contacteer sales

051 23 88 55

info@webfreak.be

Openingsuren

Bruggesteenweg 315, 8830 Hooglede

Maandag – Vrijdag

09:00 – 12:00, 13:00 – 17:00

Webfreak is een product van Fritz And Freddy. All rights reserved.