Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn belangrijk om goed te scoren in Google. Wat zijn backlinks juist, en hoe kun je ze gebruiken in je webfreak website?

Een backlink is de link van een andere website naar jouw eigen webfreak website.

Als dat gebeurt kan het zijn dat bezoekers van die website op jou site terechtkomen. Gebeurt dit van een website die al hoog aangeschreven staat in Google, dan zal google je eigen site ook als “belangrijk” en “interessant” aanzien, waardoor je zal stijgen in de zoekresultaten.

Wat zijn backlinks?
Backlinks kun je vergelijken met partnerships offline.

Hoe als KMO backlinks gebruiken om hoger te scoren in Google?

  1. Sluit je aan bij netwerk-websites. Websites zoals mijntandarts.be, https://www.openingsuren.com, overheids-websites, media-websites, leveranciers-websites,… zorgen er niet enkel voor dat je je eigen bedrijf meer kan promoten, maar ook dat deze diensten zullen linken naar je eigen webfreak website! Zorg er wel voor dat deze diensten relevant blijven voor je bedrijf. Als een gebruiker na het klikken op een backlink op je eigen website terecht komt EN daar een eind op blijft, zal dit de SEO-resultaten van je website nog verbeteren!
  2. Gebruik sociale media om backlinks te maken. Sociale media zoals Pinterest, behance,… zijn krachtige platformen om backlinks naar je webfreak website te genereren. Dit omdat deze platformen hoog aangeschreven staan en een groot organisch bereik hebben. Gebruik deze in je eigen voordeel.

Vergeet niet dat de content van je website goed en relevant moet blijven. Is je website op punt gezet ga je meer return hebben van de backlinks.. Bijgevolg zal je ook hoger scoren in Google. Wacht niet langer en registreer je bij Webfreak om je website te laten optimaliseren.

Post delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Gerelateerde berichten:

Start je digitaal verhaal nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de webfreak nieuwsbrief en mis geen enkele update.

Contacteer sales

051 23 88 55

info@webfreak.be

Openingsuren

Bruggesteenweg 315, 8830 Hooglede

Maandag – Vrijdag

09:00 – 12:00, 13:00 – 17:00

Webfreak is een product van Fritz And Freddy. All rights reserved.